Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

ТСН знову «вразила» – рівнем маніпуляції

ТСН знову «вразила» – рівнем маніпуляції

Блоги
Укрінформ
Хотів би звернути увагу на кілька важливих речей

Мені вже набридло, чесне слово, коментувати сюжети "1+1" про мене, що виходять фактично вже протягом року. Проте вчора ТСН мене знову "вразила" рівнем маніпуляції, пересмикування та брехні, а також "креативного" монтажу вирваних з контексту кадрів, знятих в різний час. Я не збираюся розбирати тут детально цей черговий сюжет, чи давати йому юридичну та моральну оцінку, але хотів би звернути увагу лише на кілька важливих речей.

Вся "сенсація" полягає у тому, що заяву окремих членів НСКУ чотирирічної давнини, яка була зроблена ще до мого призначення на посаду голови Держкіно, було подано фактично як оцінку моєї діяльності на цій посаді станом на сьогодні, причому повністю проігноровано всі здобутки у діяльності Держкіно за цей час. Також, дивним чином, журналісти не згадали інші заяви і звернення кіноспільноти того часу, в тому числі на мою підтримку, а також заяву, розміщену на сайті НСКУ влітку минулого року.

Крім того, вихід сюжету дивним чином збігся з опублікуванням кілька днів тому Постанови Великої Палати Верховного Суду України, якою було задоволено касаційну заяву Держкіно у справі проти ПрАТ "Одеська кіностудія", ймовірним бенефіціаром недержавної частки у статутному капіталі якої є ніхто інший як керівник "1+1 Медіа" Олександр Ткаченко (який є членом Наглядової ради цього підприємства) чи пов'язані з ним особи. Цією постановою Верховний Суд України поставив крапку в судовому спорі, ініційованому ПрАТ "Одеська кіностудія", що тривав з 2014 року і стосувався майнових авторських прав на фільми, вироблені Одеською кіностудією до моменту її приватизації, в тому числі в рядянський період, і які належать державі в особі Держкіно та є національною культурною спадщиною. 

І оскільки я не володію і не керую телеканалами, які можу використати для доведення своєї позиції, буду вдячний всім за поширення цього допису.

Пилип Іллєнко
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-