Самогубство Волошина: у Миколаївській ОДА пояснили, чому конфлікту не було

Самогубство Волошина: у Миколаївській ОДА пояснили, чому конфлікту не було

Укрінформ
Жодних підстав тиснути на покійного в. о. директора Миколаївського аеропорту Владислава Волошина в облдержадміністрації не було, бо ніякого порушення закону щодо підписання договору з компанією, яка виграла торги на ремонт, не існує.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник голови Миколаївської ОДА Валентин Гайдаржи.

«Хочу ще раз пояснити тим, хто розповсюджує недостовірну інформацію про причини самогубства Волошина. Жодного порушення закону при підписанні договору з компанією, яка виграла торги на ремонт терміналу, як і при розірванні договору, не було. Після визначення переможця по системі Прозоро і підписання протоколів тендерним комітетом, були дотримані всі процедурні моменти. Після проведеної перевірки Держаудитслужби з'явилися підстави для розірвання підписаного договору, і саме ОДА взяла на себе відповідальність за ці дії», - сказав Гайдаржи.

За його словами, в.о. директора КП «Миколаївський міжнародний аеропорт» Владислав Волошин не підписував жодних актів (ні по смузі, ні по терміналу). «Більше того, фізично таких актів на даний момент в аеропорту немає, оскільки підрядники нічого не передавали. Отож розмови про будь-які тендери на десятки мільйонів гривень, за якими проводилася передоплата в період керівництва підприємством Волошина, не мають під собою жодних підстав», - наголошує чиновник.

Читайте також: Слідство розглядає п'ять версій загибелі Волошина

Він також зазначає, що основне питання, над яким працювало останнім часом керівництво аеропорту - це сертифікація аеродрому. Волошин зі своєю командою виконали величезну роботу і вийшли на фінішну лінію в цьому питанні.

Як уже повідомляв Укрінформ, 4 січня 2018 року відбувся тендер з визначення підрядника на виконання робіт з капітального ремонту будівлі аеропорту на 102 мільйони гривень. Переможцем стало київське товариство з обмеженою відповідальністю «ЄІС». Але з'ясувалося, що до цього часу частину ремонтних робіт саме по цьому об’єкту вже виконало миколаївське підприємство ПрАТ БК "Житлопромбуд-8", яке також брало участь у тендері.

На початку березня КП «Миколаївський міжнародний аеропорт» скасувало цей тендер і розірвало договір з його переможцем. Причому розірвання договору відбулося за дорученням голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка.

А 18 березня у Миколаєві у власній квартирі 29-річний в. о. директора миколаївського аеропорту Владислав Волошин скоїв самогубство. Отож багато хто в Миколаєві вважає, що саме тиск із боку ОДА з приводу вищезазначеного тендеру і став можливою причиною самогубства Волошина. Про це заявила і заступник генерального директора з розвитку КП «Миколаївський міжнародний аеропорт» Аліна Коротич. Вона зазначила, що Миколаївська ОДА примушувала підписати акти виконаних робіт на ремонт аеропорту без оголошення тендеру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-