Прокуратура завершила розслідування справи

Прокуратура завершила розслідування справи "податкових майданчиків" Клименка

Укрінформ
Військова прокуратура завершила досудове слідство у рамках справи про так званих "податкових майданчиках" екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Про це повідомив заступник генпрокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"14 березня 2018 року Головною військовою прокуратурою закінчено розслідування кримінального провадження щодо "податкових майданчиків" стосовно злочинної організації підозрюваного Клименка та інших 52-х підозрюваних високопосадовців колишнього Міністерства доходів і зборів України", - сказано в повідомленні, опублікованому на сторінці Матіоса в Facebook.

Читайте також: Луценко розповів, яких чиновників Януковича судитимуть цьогоріч

У рамках справи про підозру повідомили 52 фігурантам, 25 з яких знаходяться у розшуку. Затримані підозрювані, у свою чергу, внесли за себе 74 мільйони гривень в якості застави.

За даними слідства, злочинна група Клименка завдала державі збитків на суму 104 мільярди гривень. Двоє підозрюваних уклали угоду зі слідством і відшкодували 26 мільйонів гривень збитків. Крім того, в рамках кримінального провадження було арештовано майно вартістю 6,9 млрд гривень і 5 мільйонів доларів на рахунках, а також вилучено 4,4 млн доларів, 9,8 млн гривень, 7200 євро готівкових коштів.

Членів групи Клименка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 225, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-