Ймовірного організатора викрадення євромайданівців залишили під вартою - ЗМІ

Ймовірного організатора викрадення євромайданівців залишили під вартою - ЗМІ

Укрінформ
Печерський районний суд продовжив до 4 травня термін утримання під вартою ймовірного організатора викрадення Ігоря Луценка і Юлія Вербицького.

Запобіжний захід для Олександра Волкова обирали в режимі відеоконференції, повідомляє LB.ua.

Ігоря Луценка та Юрія Вербицького під час Евромайдана викрали з приміщення Олександрівської лікарні 21 січня 2014 року. Їх катували, а потім кинули в лісі. Луценко вдалося вижити, а Вербицький помер 22 січня і став одним з перших убитих під час Революції гідності. Волкова підозрюють в організації викрадення, йому інкримінують ст. 115 (вбивство), ст. 127 (катування) та ст. 146 (викрадення людини) Кримінального кодексу України. Олександра Волкова заарештували в липні 2017 р.

Читайте також: Суд призначив новий розгляд справи екс-командира «Беркута»

Сам Волков заявив про те, що всі звинувачення проти нього голослівні, а йому нікуди і нема чого бігти. Його адвокат Зінаїда Сорока стверджує, що підозра не обгрунтоване і немає ніяких переконливих доказів проти її підзахисного.

За словами прокурорів, свідчать про причетність Волкова дані з мобільного телефону підозрюваного, з яким він був у лікарні і на місці катувань. Крім того, він багато разів розмовляв з іншими фігурантами цієї справи в ніч на 21 січня, і тому є свідки, наприклад, Сергій Чемес. Справу за нього і Юрія Крисіна будуть розглядати в Дарницькому суді.

Читайте також: Адвокати хотіли, щоб суд закрив очі на роздруківку дзвінків Кернеса

В ході слідства було встановлено, що участь у викраденні брали 11 осіб, вони знаходяться в розшуку. За даними слідства, більшість з них втекли в Росію, а Волков періодично їздив туди, поки був на волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-