Українських прикордонників обміняли на двох російських

Українських прикордонників обміняли на двох російських

Укрінформ
Двох українських прикордонників - Богдана Марцоня та Ігора Дзюбака - було обміняли на двох російських прикордонників, які були затримані у липні 2017 року на адмінмежі з окупованим Кримом.

Про це повідомив голова Держприкордонслужби України Петро Цигикал під час прес-конференції відразу після звільнення українських прикордонників, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вирішував питання безпосередньо Президент України. Був телефонний дзвінок на найвищому рівні. І це були перемовини на обмін на двох російських прикордонників, які незаконно потрапили на територію України на адмінмежі з Кримом", - сказав він.

Цигикал підкреслив, що велися дуже складні перемовини з країною-агресором, а питання повернення прикордонників вирішував безпосередньо Верховний Головнокомандувач – Президент України. Просто під час прес-конференції голова Держприкордонслужби зробив доповідь по спецзв’язку Президенту про виконання поставленого завдання. Після короткої доповіді Петро Порошенко поспілкувався по телефону зі звільненими прикордонниками.

Як повідомляв Укрінформ, Ігор Дзюбак і Богдан Марцонь зникли безвісти на кордоні з Росією в Сумській області 3 жовтня. Потім стало відомо, що вони затримані російськими силовиками і заарештовані судом у Брянській області. Українських прикордонників взяли під варту на два місяці за звинуваченням у незаконному перетині кордону.

Читайте також: Визволеним прикордонникам нададуть необхідну медичну допомогу - Порошенко

У Держприкордонслужбі повідомили, що за цією статтею в Росії українцям загрожує ув'язнення до 6 років. 26 лютого затриманих у Сумській області українських прикордонників перевели з Москви в Брянськ. Росія погодилась обміняти українських прикордонників на затриманих у Херсонській області військовослужбовців прикордонної служби ФСБ Росії Аскара Кулуба та Володимира Кузнєцова, яких затримали 30 червня 2017-го прикордонники Херсонського загону спільно з військовослужбовцями ЗСУ на березі Перекопської затоки. За словами голови прикордонної служби, під час допиту військові РФ розповіли, що "виконували роль навчальних порушників кордону під час навчань, але збилися з маршруту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-