У межах заявленого Президентом обміну звільнять двох прикордонників - ЗМІ

У межах заявленого Президентом обміну звільнять двох прикордонників - ЗМІ

Укрінформ
У рамках анонсованого президентом Петром Порошенком звільнення заручників, з Російської Федерації повернуться українські прикордонники Ігор Дзюбак і Богдан Марцонь.

Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на власні джерела.

Згідно з повідомленням, Росія обміняє українських прикордонників на затриманих у Херсонській області військовослужбовців прикордонної служби ФСБ Росії Аскара Кулуба та Володимира Кузнєцова.

Як повідомлялося, двоє військовослужбовців ДПСУ Ігор Дзюбак і Богдан Марцонь зникли безвісти на кордоні з Росією в Сумській області 3 жовтня. Потім стало відомо, що вони затримані російськими силовиками і заарештовані судом в Брянській області.

Читайте також: Журналісти України та Росії закликали звільнити Асєєва з полону в Донецьку

Українських прикордонників взяли під варту на два місяці за звинуваченням в незаконному перетині кордону. У Держприкордонслужбі повідомили, що за цією статтею в Росії українцям загрожує ув'язнення до 6 років.

26 лютого затриманих у Сумській області українських прикордонників перевели з Москви в Брянськ.

Читайте також: Рада готує звернення до світу щодо українців-політв'язнів

Володимира Кузнєцова і Аскара Кулуба затримали 30 червня 2017-го прикордонники Херсонського загону спільно з військовослужбовцями ЗСУ на березі Перекопської затоки. За словами голови прикордонної служби, під час допиту військові РФ розповіли, що «виконували роль навчальних порушників кордону під час навчань, але збилися з маршруту».

Раніше президент Порошенко заявив, що до кінця тижня ще двоє українських заручників повернуться додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-