До Кольченка не пустили адвоката – «проводять перевірку»

До Кольченка не пустили адвоката – «проводять перевірку»

Укрінформ
До українського політв'язня Олександра Кольченка, який перебуває у виправній колонії-6 в м. Копейську Челябінської області, не пустили юриста, який хотів пройти до нього для проведення консультації.

Про це розповіла Укрінформу правозахисниця з Челябінської області Тетяна Щур.

«Знаємо про переведення Саші Кольченка з лікарні до колонії. Сьогодні наш юрист намагався до нього пройти вже у ВК-6. Але знову не пустили за надуманими обставинами - «проводять перевірку». Якщо завтра не пустять, підемо до прокуратури. Ми хочемо впровадити у нас практику відвідування засуджених саме юристом - для надання поточної юридичної допомоги, а не тільки його адвокатом. (Хоча і наш юрист має величезний адвокатський стаж). Подивимось що вийде. Ну і постійно знаходимося на зв'язку із Сашиною мамою», - сказала Щур.

Читайте також: Політв'язня Кольченка з лікарні повернули у російську колонію

Як повідомлялося, у серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (РФ) засудив громадянина України Олександра Кольченка до 10 років позбавлення волі за сфабрикованим обвинуваченням у підготовці терактів у Криму. Разом з ним було засуджено режисера Олега Сенцова - до 20 років ув'язнення.

Раніше мати Кольченка повідомила в ЗМІ про погіршення стану здоров'я її сина, який відбуває покарання у виправній колонії м. Копейськ Челябінської області. За словами Лариси Кольченко, син сильно схуд, і його довелося госпіталізувати з діагнозом «дефіцит ваги».

Провівши близько десяти днів у челябінській лікарні, Кольченка знову було доставлено в колонію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-