В'ятрович шкодує, що виставка артефактів Революції Гідності досі не стала постійною

В'ятрович шкодує, що виставка артефактів Революції Гідності досі не стала постійною

Укрінформ
Музей Революції Гідності, який накопичив чималий фонд, потребує місця для постійної експозиції в очікуванні втілення проекту на Алеї Небесної Сотні. 

Про це заявив голова інституту Володимир В'ятрович під час презентації в Укрінформі звіту діяльності УІНП у 2017 році, повідомляє кореспондент агентства. 

"Музей було створено як юридичну особу, набрано відповідний штат у структурі Інституту національної пам'яті. Минулого року розроблено концепцію Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні та музею Революції Гідності, що лягла в основу конкурсу на проект, отримано земельну ділянку під цей комплекс. Музеєм проведено важливу роботу, зокрема продовжено збір колекції, наразі йдеться про 2800 артефактів... На жаль, досі залишається невирішеним питання із зберіганням експонатів - вони зберігаються по сховищах інших музеїв, де місця вже бракує. На жаль, досі не вирішене питання щодо бодай якоїсь тимчасової експозиції, тому що музей насправді має що показати і до кожної чергової річниці Майдану ми змушені шукати додаткові приміщення для того, щоб експонувати свою виставку. Тим часом ця тимчасова виставка могла би працювати протягом цілого року", - підкреслив В'ятрович.

Читайте також: "Історичні" заяви звучать із Польщі та Росії майже в унісон - В'ятрович

Він також додав, що донедавна співробітники музею працювали в дуже нелегких оставинах, хоч і провели близько 80 заходів, присвячених подіям на Майдані, 26 виставок, підготували 12 видань тощо. 

"Фактично до кінця 2017 року музей не мав жодного приміщення, навіть адміністративного. Лише в кінці 2017 року працівники музею - зараз їх 24 - отримали дах над головою, можливість заселитися в якісь кабінети завдяки підтримці Міністерства культури", - повідомив голова УІНП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-