Держдеп вшанував пам'ять

Держдеп вшанував пам'ять "Небесної Сотні" та закликав Київ виконати реформи

Укрінформ
Сполучені Штати вшановують пам'ять загиблих героїв "Небесної Сотні", висловлюють підтримку Україні в її протистоянні російській агресії та закликають український уряд подвоїти зусилля на виконання всеохоплюючих реформ в державі.

Про це йдеться в офіційній заяві, поширеній Державним департаментом США у понеділок ввечері, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Чотири роки тому на Майдані, центральній площі Києва, українці, які представляли всі верстви населення з усіх регіонів країни, об'єдналися, вимагаючи від уряду визнати вибір громадян України приєднатися до Європи", - зазначається в документі.

Читайте також: Порошенко підписав закон про будівництво музею Небесної Сотні

Багато українців з "Небесної Сотні" віддали своє життя на Майдані за мрію про кращу Україну.

"Сполучені Штати продовжать стояти разом з Україною, яка протистоїть триваючій російській агресії, що позбавила життя понад 10 тис. людей та змусила лишити свої домівки понад 1,6 млн українців", - наголосили в зовнішньополітичному відомстві Сполучених Штатів.

Читайте також: Парубій: Після Майдану ми подорослішали на цілі покоління

При цьому в Вашингтоні підкреслили, що Україна "зробила важливі кроки протягом останніх чотирьох років". Водночас, наголошується на необхідності "зробити ще більше", щоб виконати обіцянки, озвучені на Майдані та вивільнити весь потенціал України.

"Сполучені Штати закликають українських лідерів подвоїти зусилля в реалізації глибоких, всеохоплюючих та своєчасних реформ, необхідних для побудови стабільної, демократичної, процвітаючої та вільної країни, якої заслуговують українці", - наголошується в заяві Державного департаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-