Загиблих на Майдані вшанували молитвою у Михайлівському соборі

Загиблих на Майдані вшанували молитвою у Михайлівському соборі

Укрінформ
У Михайлівському золотоверхому соборі провели заупокійну молитву за загиблими на Майдані Незалежності в 2014 році учасниками Революції гідності та загиблими з початку бойових дій на сході України медиками.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У неділю, 18 лютого, У Михайлівському золотоверхому соборі провели службу за загиблими на Майдані Незалежності в 2014 році учасниками Революції Гідності та загиблими з початку бойових дій на сході України лікарями та медичними працівниками.

"Це наш християнський громадський обов'язок молитися щоб Господь прийняв їх в оселі вічній. І маємо обов'язком продовжити їх справу, прославити їхні імена, на благо країни на благо всіх громадян нашої держави", - сказав журналістам після служби ієромонах Єфрем, який провів молитву.

Після служби родини Небесної сотні, їх друзі та побратими, загалом близько двох сотень людей рушили до Меморіалу Героїв Небесної сотні, де запалили свічки в пам'ять про загиблих.

Читайте також: У Мистецькому Арсеналі відкрилася виставка, присвячена Революції гідності

Зараз на Алеї небесної сотні кияни приходять з запаленими свічками віддати шану загиблим учасникам подій лютого 2014 року.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 18 лютого в Києві вшановують пам'ять Героїв Небесної сотні. Зранку в Національному меморіалі Небесної сотні пройшов молебень, також в Мистецькому Арсеналі відкрили виставку митців-учасників Революції Гідності. Вдень на Майдані Незалежності пройшла Пелюсткова хода.

На Майдані зараз відкрита інсталяція в пам'ять про події Революції Гідності.

Також на Майдані Незалежності триває міжнародний конкурс на кращий архітектурний проект Музею Революції Гідності, який планується побудувати на території Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні, розташованому на колишній Інститутській вулиці. На суд громадськості представлено 9 архітектурних проектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-