Афанасьєв готує нові скарги проти Росії в ЄСПЛ

Афанасьєв готує нові скарги проти Росії в ЄСПЛ

Укрінформ
Адвокати звільненого з російського ув'язнення кримчанина Геннадія Афанасьєва готують нові скарги до Європейського суду з прав людини з приводу порушення Росією прав Афанасьєва.

Про це повідомляє видання "Крим. Реалії" зі слів самого Афанасьєва.

"Сьогодні ми перемогли в двох скаргах, але вже готуються на подачу ще дві. Я сподіваюся вони будуть не останні. Під час ув’язнення було багато моментів, але не з усіма кейсами ми можемо йти в ЄСПЛ", – сказав Афанасьєв.

Він вважає, що рішення ЄСПЛ задовольнити дві попередніх скарги підтвердили його свідчення про порушення прав людини в Росії. За словами Афанасьєва, перебуваючи у російській в'язниці він фіксував усі факти правопорушень, що стосувалися його та інших людей.

"Це, звичайно, нікому не подобалося, і за це довелося страждати. Сьогодні суд підтвердив всі мої слова і всі мої свідчення", – заявив він.

Як уже повідомлялося, 8 лютого, Європейський суд з прав людини задовольнив дві скарги захисту кримчанина, колишнього політв'язня Геннадія Афанасьєва на умови перевезень у тюремних транспортних засобах Федеральної служби з виконання покарань Росії і присудив грошові компенсації Афанасьєву. Він не задоволений сумою компенсації (2 тис. євро), але зазначив, що це "міцний козир та аргумент в руках на майбутнє (...) проти всіх тих, хто намагається виправдати російську агресію".

Читайте також: Росія має сплатити компенсацію українцю Афанасьєву - ЄСПЛ

Раніше Афанасьєв розповідав про тортури і побиття в російському ув'язненні. Він стверджує, що його під тортурами змусили обмовити інших кримчан – Олега Сенцова і Олександра Кольченка, яких у Росії засудили на 20 і 10 років колонії відповідно.

У кінці 2014 року Московський міськсуд засудив Афанасьєва до 7 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму за звинуваченням у "тероризмі".

Афанасьєв внаслідок обміну повернувся в Україну з російського ув'язнення у 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-