Справа Онищенка: САП розпочинає процедуру заочного засудження

Справа Онищенка: САП розпочинає процедуру заочного засудження

Укрінформ
Керівник САП заявив, що розслідування за обвинуваченням нардепа-втікача Олександра Онищенка завершено і буде розпочинатися процес заочного засудження.

Про це він сказав під час прес-конференції в Укрінформі.

"Ми справу завершили, будемо розпочинати заочне засудження, процес заочного слухання цього провадження. Пану Онищенку рекомендую приїхати в Україну, так як він казав у 2016 році, що він нікуди не збирається тікати", - сказав Холодницький.

Він додав, що особисто не допитував Онищенка.

Крім того, Холодницький зауважив, що було накладено арешт на літак Онищенка, але реалізувати цей арешт, враховуючи, що літак літає поза межами України, зараз неможливо.

Як повідомляв Укрінформ, 5 липня 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Онищенка. На момент голосування депутат уже перебував за кордоном.

Читайте також: Сьогодні суд розгляне справу щодо екстрадиції Онищенка

За даними слідства, Онищенко зі спільниками продавали газ держпідприємства "Укргазвидобування" за допомогою кількох своїх компаній через псевдобіржі, що завдало державі збитків на суму понад 1,613 млрд грн.

Керівниками злочинного угруповання, крім самого народного депутата, вважаються його матір Інесса Кадирова і бізнесмен Валерій Постний.

Сам Онищенко заперечує всі звинувачення на свою адресу.

Депутат перебуває у національному розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-