Глава МЗС Польщі - про історичний діалог із Києвом: Потрібен час і спокій

Глава МЗС Польщі - про історичний діалог із Києвом: Потрібен час і спокій

Укрінформ
Відвертий діалог польських та українських істориків може допомогти розв'язати історичні проблеми між Україною та Польщею. 

Про це в ефірі телеканалу Polsat News заявив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович 

“Щирий діалог істориків є потрібним для того, щоб з'ясувати складні питання, пов’язані з Волинню, вбивствами польського населення”, - підкреслив Чапутович.

Глава МЗС Польщі повідомив, що два дні тому він провів зустріч з послом України в Польщі Андрієм Дещицею на його прохання, під час якої були обговорені двосторонні відносини.

“Сподіваюся, що віце-прем’єр України (Павло Розенко — ред.) приїде до Польщі і проведе переговори з віце-прем’єром Пьотром Глінським щодо розблокування питання ексгумацій (загиблих поляків в Україні — Ред.). 

Він констатував, що польсько-українські відносини у питанні історії “залишаються нерозв’язаними”. 

Читайте також: У поляків – презумпція своєї безвинності та повсюдної вини «українських націоналістів»

Як інформувало агентство, 1 лютого польський парламент прийняв зміни до закону про ІНП Польщі, зокрема, з поправкою про кримінальне переслідування усіх, у тому числі іноземців, за заперечення провини українських націоналістів у злочинах проти громадян Польщі упродовж 1925-1950 років. У законі також передбачається покарання для тих, хто “публічно і всупереч фактам” звинувачуватиме поляків і польський народ у злочинах нацистів проти єврейського народу. Ці поправки до закону викликали негативну реакцію в Україні та Ізраїлі. Це призвело до дипломатичного скандалу між Варшавою і Єрусалимом

В Ізраїлі вважають, що цим законом Польща намагається заблокувати будь-яку дискусію про відповідальність поляків за злочини проти євреїв в роки Другої світової війни.

Фото: fulbright.edu.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-