Напад на журналістів

Напад на журналістів "Схем": справа проти охоронця Медведчука вже у суді

Укрінформ
Прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо охоронця політика Віктора Медведчука, який перешкоджав роботі журналістів програми "Схеми".

Про це повідомив у четвер прес-секретар Генеральної прокуратури Андрій Лисенко на своїй сторінці у Facebook.

"Стосовно приватного охоронця, який перешкоджав роботі знімальної телегрупи, прокуратура передала до суду обвинувальний акт. Зокрема, мова йде про наслідки інциденту, що стався 7 листопада 2017 року біля VIP-терміналу аеропорту "Київ", - написав він.

Лисенко нагадав, що група осіб, котрі, як встановлено, є працівниками однієї з приватних охоронних компаній, перешкоджали журналістській діяльності знімальної групи програми "Схеми". Охоронців, за словами речника ГПУ, не зупинили навіть пред'явлені журналістами посвідчення, використання ними спецодягу та попередження про недопустимість перешкоджання представникам ЗМІ під час здійснення ними законної професійної діяльності.

Речник ГПУ повідомив, що в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за статтею 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України, одному з охоронців оголошено про підозру та обвинувальний акт стосовно нього скеровано до суду.

Матеріали щодо інших осіб, які можуть бути причетними до вказаного правопорушення, виділені в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування у якому триває, зазначив Лисенко.

Читайте також: Охоронцю Медведчука вручили підозру за напад на журналістів

Як повідомляв Укрінформ, увечері 7 листопада 2017 року біля VIP-терміналу аеропорту "Київ" поблизу Жулян, коли туди прилетів приватний борт Медведчука, його охоронці скоїли напад на знімальну групу програми журналістських розслідувань "Схеми", яка перебувала там з метою зафіксувати прямі перельоти Медведчука до Росії.

Національна спілка журналістів України засудила напад на журналістів, Нацполіція відкрила кримінальне провадження, а її очільник Князєв пообіцяв провести службове розслідування щодо бездіяльності поліцейських.

Пізніше одному з охоронців Медведчука оголосили підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-