Гриневич запевняє, що в наукових роботах поменшало плагіату

Гриневич запевняє, що в наукових роботах поменшало плагіату

Укрінформ
До складу Атестаційної колегії Міністерства освіти та науки включено представника Наукового комітету Національної ради з питань науки та технологій Світлану Арбузову.

Про це міністр освіти та науки Лілія Гриневич повідомила під час розширеного засідання Колегії Міністерства з питань змін у вищій освіті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми розширили склад Атестаційної колегії і включили до неї представника Наукового комітету Національної ради з питань науки та технологій , а саме - Світлану Арбузову, яка теж буде членом Атестаційної колегії і буде мати  можливість спостерігати все зсередини. Сподіваємося, що ці заходи дозволять змінити на краще ситуацію з присудженням наукових ступенів та звань", - сказала Гриневич.

Вона також повідомила, що МОН звернулося до голів спеціалізованих вчених та експертних рад з вимогою посилити контроль за науковим рівнем дисертацій та претендентів на наукові ступені.

Читайте також: Гриневич сказала, як зупинити відтік студентів за кордон

"Ми маємо хороші  результати того, як працює закон (про вищу освіту - ред.). А саме те, що ми зобов'язали оприлюднювати спеціалізовані вчені ради всі наукові роботи на веб-сайтах за два місяці  до засідання, призводить до того, що  вже до засідання атестаційної колегії МОН ми отримуємо все менше і менше неякісних робіт. Тому що плагіат і все решта виявляється заздалегідь", - запевнила Гриневич. 

Також вона поінформувала, що склад експертних рад буде переглянуто.

Світлана Арбузова - член-кореспондент Національної академії медичних наук України, видатний фахівець у галузі медичної генетики зробила великий внесок у вивчення етіології спадкових хвороб, пренатальну діагностику вродженої та спадкової патології, розвиток методів ранньої профілактики генетичних порушень. Двічі її дослідження були підтримані грантами Королівського товариства Великої Британії та дали початок новому науковому напрямку в медичній генетиці. 

Атестаційна колегія Міністерства освіти і науки України - дорадчий орган МОН України, що був утворений з метою виконання повноважень щодо підготовки та атестації наукових і науково-педагогічних кадрів вищої кваліфікації, покладених на МОН України Утворена замість ліквідованої Вищої атестаційної комісії України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-