Україна - на четвертому місці за кількістю звернень до Євросуду

Україна - на четвертому місці за кількістю звернень до Євросуду

Рейтинг
Укрінформ
Серед загальної кількості звернень, які підлягали розгляду в ЄСПЛ минулого року, частка України становила 12,6% (7,1 тис.). Це четверте місце у загальному кількісному рейтингу.

На першому місці Румунія – 17,6% (9,9 тис.), другому – Росія – 13,8% (7.75 тис.), далі Туреччина – 13,3% (7,5 тис.). Про це йдеться у річному звіті, оприлюдненому 25 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У 2017 році спостерігалося незвичайне коливання навантаження - великий обсяг надходжень справ у першій половині року та значна кількість розглянутих справ протягом останніх шести місяців. Частка справ, які були у розгляді на початок року, становила 79 750, до червня зросла до 93 200 , а до кінця року склала 56 250", - повідомили у ЄСПЛ.

У звіті вказано, що середня кількість звернень до ЄСПЛ становила 0,76 на 10 тисяч жителів від сумарного населення всіх країн-членів Ради Європи.

"За минулий рік ЄСПЛ було винесено 1068 рішень щодо порушення прав людини (за різними статтями) по відношенню до держав. З цього числа вісім судових рішень були висунуті одночасно щодо кількох держав: Кіпру та Туреччини; Республіки Молдова та Російської Федерації (шість рішень); та Республіки Молдова, Російської Федерації та України", - вказано у документі.

Читайте також: Україна не має прострочених боргів за рішеннями ЄСПЛ – Мін'юст

З 1068 рішень найбільшу кількість - 305 було прийнято по відношенню до РФ та Туреччини (116). Щодо Албанії, Ліхтенштейну та Андорри – жодного рішення. Український показник – 87.

Загалом за період 1959-2017 років у рейтингу загальної кількості судових рішень ЄСПЛ щодо порушення прав людини лідирує Туреччина, за нею Італія, Російська Федерація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-