Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Україні потрібні лідери змін. Інше все вона має

Україні потрібні лідери змін. Інше все вона має

Блоги
Укрінформ
Виявлення і згуртування когорти лідерів змін врятує Україну від недієвого менеджменту, від внутрішніх і зовнішніх загроз

Україна має все, – і благодатну землю, і помірний клімат, і працьовитих людей і, віднедавна, навіть визначені Законом пріоритети – набуття членства в Європейському Союзі та НАТО.

Проте наближаємося до поставленої мети ми аж занадто повільно. За оцінками експертів, у 2017 році виконано лише 11% завдань, визначених Угодою про асоціацію Україна–ЄС, залишає бажати кращого також і стан виконання щорічних національних програм Україна–НАТО та Стратегічного оборонного бюлетеня України. А рівень росту ВВП біля 2,3% абсолютно не задовольняє потребі виходу на рівень потужного інноваційного стрибка і значного підвищення рівня життя зубожілого за останні 4 роки в кілька разів населення.

В чому ж причина гальмування з виконанням стратегічних завдань? Чому пробуксовує держава у реалізації своїх ключових завдань перед українцямі? Причина банальна – відсутність належного лідерства як на центральному рівні держави, так і на рівні регіонів.

Норми і стандарти ЄС і НАТО, європейські спільні цінності – це не пустий звук, вони є дороговказом для України як держави, і для всього українського суспільства.

То як же виборсатися із замкненого кола? Рецепт один – самоорганізація і самоосвіта. Завдяки цілеспрямованій роботі з пошуку лідерів думок центрального та місцевого рівня можна заповнити прогалину в лідерстві.

Один із проектів, який націлений на виконання цієї мети, – «Школа Євроатлантичної Солідарності». Цього року днями буде започаткована вже третя річна програма проекту. 30 кращих кандидатів, відібраних за конкурсом протягом трьох триденних інтенсивних тренінгових сесій, які відбудуться в Києві, Львові і Одесі, отримають знання і навички про те, як працювати у сфері європейської і єратлантичної інтеграції, зокрема щодо комунікації з людьми, взаємодії з різними стейкхолдерами, а головне підготовки і реалізації власних суспільно значущих громадсько-політичних проектів на місцях, у своїх громадах.

Лише виявлення і згуртування когорти лідерів змін врятує Україну від неефективного менеджменту, а також ключових внутрішніх і зовнішніх загроз.

Детальна інформація про проект – за лінком.

Вадим Трюхан

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-