Детективи НАБУ затримали на хабарі колишнього голову Львівської облради

Детективи НАБУ затримали на хабарі колишнього голову Львівської облради

Укрінформ
НАБУ затримало за підозрою у вимаганні хабара директора Інституту агроекології і природокористування НААН України Ореста Фурдичка.

Про це стало відомо зі слів джерела в одному із правоохоронних відомств України, пише ZAXID.NET.

"Детективи НАБУ затримали Ореста Фурдичка 30 грудня у Києві в його службовому кабінеті в Інституті агроекології і природокористування НААН. Вони також провели обшуки у його робочому кабінеті та вдома", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Орест Фурдичко затриманий за підозрою у вимаганні хабара.

Загалом Фурдичко нібито вимагав у нього 500 тис. доларів "за обіцянку не перешкоджати законній діяльності приватного підприємця, пов’язаній із використанням земель фонду Національної академії аграрних наук України".

Читайте також: Розенблат пояснив, навіщо збирався на свята до Німеччини

Нагадаємо, що 65-річний Орест Фурдичко з початку 90-х очолював лісову галузь Львівщини і саме з його ім’ям преса пов’язувала масштабні зловживання у цій галузі. У 1990-1997 рр. був депутатом Львівської облради, у 1997-1998 рр. – був головою Львівської облради. У 1998-2002 роках був народним депутатом України, пізніше працював на керівних посадах у Держкомітеті лісового господарства України та у міністерстві охорони навколишнього середовища. У травні 2017 року президентнагородив його орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-