Активісти створили сайт-викривач прихованих статків депутатів

Активісти створили сайт-викривач прихованих статків депутатів

Укрінформ
На Вінниччині активісти-розслідувачі з ГО «Автомайдан Вінниччина» за підтримки ПР ООН створили сайт «Слуги народу», де порівнюють задекларовані та реальні статки депутатів місцевих рад.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила голова ГО «Автомайдан Вінниччина» Таїса Гайда.

«У рамках проекту будемо порівнювати декларації із реальним життям і майном всіх місцевих депутатів, починаючи від обласної ради і закінчуючи селищними головами. Ми для цього створили сайт, який називається «Слуги народу». На цьому ресурсі розміщуватимемо всі розслідування, пов’язані з місцевими депутатами. Наприклад, написав народний обранець, що в нього є недобудований будиночок садовий, а насправді там хороми. Ми приїдемо, квадрокоптером познімаємо (налітали вже 115 км) – і покажемо людям», - повідомила Гайда.

Читайте також: Суд відмовився розсекречувати е-декларації військових прокурорів

За її словами, на сайті буде заведено картотеку на кожного з депутатів, куди й заноситимуться виявлені активістами невідповідності у задекларованому ними майні та справжніх статках.

Учасники проекту мають намір співпрацювати з усіма небайдужими громадянами, які готові поділитися інформацією про ймовірну корупційну складову в діях «їхніх» депутатів. Наприклад, у якому будинку постійно живуть насправді, на якому авто їздять тощо. Активісти ж перевірять, чи задекларували їх «слуги народу», а чи приховали, переоформивши на далеку рідню.

На сайті також розміщуватимуть відомості про всі випадки голосування депутатів за питання, які містять конфлікт інтересів, - наприклад, про виділенні землі своїй фірмі тощо. Можна буде знайти на «Слугах народу» й усі журналістські розслідування, які стосувалися депутатів.

Цей проект активісти реалізують задля того, аби на наступних виборах до місцевих рад люди мали можливість отримати вичерпну інформацію про свого депутата, а не тільки ту, яка йому вигідна, і могли зробити усвідомлений вибір.

Автори проекту вже розпочали перевірку декларацій голів районних рад та депутатів вінницьких обласної та міської рад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-