У шпиталі Міноборони перебувають 24 військових, визволених з полону

У шпиталі Міноборони перебувають 24 військових, визволених з полону

Укрінформ
У Київському військовому шпиталі перебувають 24 військовослужбовці, які були визволені з полону напередодні.

Про це повідомив на прес-конференції провідний терапевт Головного військового шпиталю Сергій Прокопчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«24 військові, визволені з полону, прибули до Головного шпиталю у Київ на лікування»,- сказав Прокопчук.

За його словами, 18 осіб перебувають у терапевтичному відділенні, 6 - у хірургічному. Стан здоров'я всіх задовільний, наразі вони проходять обстеження.

У свою чергу провідний хірург полковник медичної служби Ростислав Гибало повідомив, що ті бійці, які перебувають у їхньому відділенні, не потребують наразі хірургічного втручання, і на свята будуть відпущені додому.

Начальник Управління психологічного забезпечення Збройних сил Сергій Грилюк розповів, що наразі бійці у шпиталі перебувають у стані ейфорії, та за кілька днів цей стан піде на спад. У цьому зв'язку він закликав журналістів не турбувати колишніх бранців, поки їхній психологічний стан не стабілізується. Водночас він зауважив, що всі, хто прибув у госпіталь, перебувають у стабільному стані.

Читайте також: Визволені з полону: рідні розповіли про стан здоров’я бійців

Військовий психолог також закликав представників засобів масової інформації не називати визволених «полоненими»: «Вони були заручниками, і це питання для них дуже принципове».

Відповідаючи на уточнююче запитання кореспондента Укрінформу, учасники прес-конференції поінформували, що у військовому шпиталі перебувають тільки військові, рештою визволених з полону громадян опікується Адміністрація Президента.

Самі колишні бранці відмовилися від спілкування з журналістами.

Як повідомлялося, 27 грудня відбувся обмін заручниками. З полону ОРДЛО повернулися 73 особи, а так званим "ДНР/ЛНР" українська сторона передала 233 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-