Сенченко заявив, що все його майно у Криму

Сенченко заявив, що все його майно у Криму "націоналізувала" окупаційна влада

Укрінформ
Екс-депутат Верховної Ради АРК, нардеп V, VI, VII скликань Андрій Сенченко заявив, що окупаційна влада у Криму "націоналізувала" усе його майно у Криму.

Про це він сказав у четвер під час допиту його як свідка у справі за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у держзраді в Оболонському райсуді Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Окупаційна влада у Криму починаючи з травня 2014 року ухвалила ряд рішень, якими націоналізовано все моє майно у Криму. Все те, що я як народний депутат сумлінно вказував у своїй декларації. Зокрема, будівлю, чверть якої належала мені як фізичній особі, у центрі Сімферополя, де знаходився мій депутатський офіс ",  - сказав Сенченко.

Він додав, що ця будівля оголошена власністю АР Крим і передана у користування управління ФСБ по Криму і Севастополю.

Екс-депутат зауважив, що подав в українські суди позови проти Російської Федерації щодо "націоналізації" його майна.

Крім того, Сенченко назвав неправдивою озвучену захистом Януковича інформацію про перереєстрацію підпримств екс-депутата у Криму згідно з законодавством РФ. 

Читайте також: Екс-депутат Криму сказав, навіщо Януковичу була потрібна "репресивна машина"

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-