Часи Майдану: “комендант” Жовтневого палацу пояснив, чому там не було зброї

Часи Майдану: “комендант” Жовтневого палацу пояснив, чому там не було зброї

Укрінформ
У Жовтневому палаці під час Революції Гідності не було зброї, бо був жорсткий контроль.

Про це заявив екс-депутат Верховної Ради АРК, нардеп V, VI, VII скликань, комендант Жовтневого палацу під час Революції Гідності Андрій Сенченко у четвер під час його допиту як свідка у справі за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у держзраді в Оболонському райсуді Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До захоплення Беркутом Жовтневого палацу я був комендантом. У залежності від гостроти ситуації і погодніх умов чисельність мітингуючих, які там ночували, коливалась від 400 до 5 000 людей... Я гарантую, і я це кажу під присягою, що ніякої зброї ніколи в Жовтневому не було. Був жорсткий контроль на вході і виході", - сказав Сенченко.

Читайте також: Сенченко вважає, що силовому захопленню Криму можна було завадити

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-