Президент подякував Німеччині та Франції за допомогу у звільненні військових з полону

Президент подякував Німеччині та Франції за допомогу у звільненні військових з полону

Укрінформ
Президент Петро Порошенко подякував Канцлеру Німеччини Ангелі Меркель та Президенту Франції Еммануелю Макрону за допомогу у звільненні українських заручників з полону.

Про це повідомляє прес-слжба Глави держави.

«Окремо хотів би подякувати нашим партнерам по Нормандському формату – Франції та Німеччині. Канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, яка, коли здавалось вже зірвався обмін, робила все можливе, щоб сьогоднішній день став можливим. Президенту Франції Еммануелю Макрону, який своїми рішучими діями і у складі Нормандського формату, і окремо робив все можливе, щоб повернути українців додому, як це передбачено Мінськими угодами», - наголосив Глава держави у Харкові під час зустрічі звільнених українців, які перебували у полоні на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Читайте також: Порошенко: Звільнені українські заручники демонструють стійкість

Глава держави відзначив також і участь Посла Франції та представника Посольства Німеччини в сьогоднішній зустрічі звільнених українців.

Президент також подякував святим отцям за молитви за Україну, українців, українське військо та полонених.

Читайте також: Президентський літак з визволеними українськими полоненими вилетів до Києва

Як відомо, у середу із полону ОРДЛО було звільнено 73 українців. У свою чергу, Україна передала так званим “Д/ЛНР” 233 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-