ОБСЄ про обмін заручників: Це лише один крок - багато ще попереду

ОБСЄ про обмін заручників: Це лише один крок - багато ще попереду

Заява
Укрінформ
Діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль і генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер вітають звістку про обмін полоненими і затриманими на Донбасі.

Вони закликали сторони нарощувати цей імпульс для досягнення подальшого прогресу у мирному врегулюванні кризи на Донбасі, йдеться у спільній заяві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дозвіл такій значній кількості людей, які пройшли з обох сторін, повернутися додому до Нового року і православного Різдва - це дуже втішна подія. Сьогоднішній обмін - це не лише гуманітарний акт, а й корисний крок у справі зміцнення довіри", - заявила Кнайсль.

Вона закликала сторони продовжувати їх зусилля, спрямовані на поліпшення життя людей, безпосередньо зачеплених конфліктом.

Читайте також: Україна продовжить боротися за кожного заручника - Порошенко

Генсек організації Гремінгер у свою чергу підкреслив, що такі поетапні кроки, як сьогоднішній, можуть принести значні відчутні результати. Він також звернув увагу на те, що "такий прогрес є результатом невпинної роботи Тристоронньої контактної групи (ТКГ) і демонструє важливість цього формату" і підкреслив важливість того, щоб сторони продовжували працювати з ТКГ з метою досягнення сталого прогресу на шляху до миру.

Обидва дипломати заявили, що сьогоднішній обмін полоненими, разом з меншою кількістю порушень режиму припинення вогню протягом останніх кількох днів, є кроком вперед. "Проте, це лише один крок, а багато інших ще попереду", - зазначили Кнайсль і Гремінгер і вкотре закликали забезпечити справжнє припинення бойових дій найближчого дня в рамках повного виконання мінських домовленостей.

Фото: OSCE/Jonathan Perfect

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-