Україна готова до другої хвилі звільнення заручників — Геращенко

Україна готова до другої хвилі звільнення заручників — Геращенко

Укрінформ
Українська сторона готова до продовження процесу звільнення заручників, які незаконно утримуються на тимчасово непідконтрольній території та в Російській Федерації.

Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, повідомляє прес-служба парламенту. 

"Українська сторона готова до продовження роботи задля звільнення усіх українців, які незаконно утримуються на окупованих територіях України та в Російській Федерації. Ми готові до другої хвилі звільнення. Також, вкрай важливо встановити долі осіб, яких вважають зниклими безвісти на Донбасі", - зазначила Геращенко.

Читайте також: У Мінську продовжаться переговори про обмін полоненими - Кучма

Водночас у прес-службі ВР навели дані Служби безпеки, згідно з якими на окупованому Донбасі утримуються понад 170 заручників, проте 74 українці з цього списку сьогодні були звільнені. У той же час, представники ОРДЛО підтверджують лише 103 незаконно утримуваних.

Як повідомлялося, у середу відбувся обмін полоненими за формулою "306 на 74". 16 українців, які перебували у полоні "ЛНР" були звільнені на підконтрольній українській владі території поблизу Майорська, 58 заручників із так званої "ДНР" — поблизу Горлівки, на тимчасово непідконтрольній території. Наразі всі 74 звільнених українців знаходяться на контрольованій Україною території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-