Уряд перерозподілив кошти, аби погасити борги лікарям й учителям

Уряд перерозподілив кошти, аби погасити борги лікарям й учителям

Укрінформ
Кабінет Міністрів України здійснив перерозподіл коштів Держбюджету  для погашення заборгованості з виплати заробітної плати працівникам закладів охорони здоров'я та освіти.

Відповідне розпорядження N 935-р оприлюднене на сайті уряду.

"Обласним державним адміністраціям здійснити розподіл обсягу стабілізаційної дотації, передбаченої у додатку до цього розпорядження, між обласним бюджетом, бюджетами міст обласного значення, районними бюджетами та бюджетами об'єднаних територіальних громад для спрямування на оплату праці з нарахуваннями працівників закладів охорони здоров'я та освіти", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Найбільші ризики бюджету-2018 полягають у зашвидкому зростанні видатків - МВФ

У розпорядженні зазначається, що необхідно здійснити у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Міністерству фінансів на 2017 рік у загальному фонді державного бюджету, перерозподіл видатків шляхом: зменшення обсягу видатків споживання за бюджетною програмою   “Обслуговування державного боргу” на 147 819 тис. гривень; зменшення обсягу видатків за бюджетною програмою  “Резервний фонд” на 90 000 тис. гривень

Також документом передбачено збільшення обсягу видатків споживання за програмою “Стабілізаційна дотація” на 237 819 тис. гривень.

"Національному агентству з питань державної служби, Секретаріату Кабінету міністрів України, Державній аудиторській службі, Міністерству охорони здоров’я, Міністерству освіти і науки, Міністерству фінансів провести перевірку причин виникнення заборгованості з виплати заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я та освіти", - йдеться у документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-