Князєв: Майже півтори тисячі поліцейських постраждали під час акцій цього року

Князєв: Майже півтори тисячі поліцейських постраждали під час акцій цього року

Укрінформ
Упродовж 2017 року понад 700 масових заходів відбувалися із сутичками, під час яких постраждали як учасники акцій, так і поліцейські.

На цьому наголосив голова Національної поліції Сергій Князєв на підсумковій прес-конференції у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми констатуємо, що понад 700 таких заходів проходили з сутичками, під час яких постраждали як учасники акцій, так і поліцейські. Лише під час останніх таких заходів було травмовано 62 співробітників поліції та 8 протестувальників", - зазначив голова Нацполіції.

Загалом, за його словами, з початку року при забезпеченні публічного порядку 1443 співробітники поліції та Національної гвардії отримали травми різного ступеня тяжкості - від легких до середніх і тяжких тілесних ушкоджень.

Князєв також зазначив, що протягом 2017 року поліція підтримувала безпеку під час проведення 72 тисяч масових заходів, в яких взяли участь близько 28 мільйонів громадян.

При цьому інколи громадяни, щоб донести до влади свої проблему, перекривали дороги. "Ми констатуємо, що таких фактів було понад 400, на які терміново працівники поліції реагували, забезпечували безперебійний рух транспорту, безпеку протестувальників та щоб інфраструктура і дорожні комунікації не були перекриті надовго або зовсім не перекривалися", - підкреслив Князєв.

Читайте також: У Києві викрили банду, яка вбивала і викрадала людей

Така статистика, за його словами, свідчить, що "градус напруги у суспільстві після подій Революції гідності ще не достатньо знизився".

Водночас Князєв зазначив, що правоохоронцям вдалося забезпечити безпеку громадян і уникнути "серйозних конфліктів" завдяки переформатуванню роботи поліції і початку роботи новостворених підрозділів тактичної поліції та поліції комунікації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-