На Тернопільщині презентували

На Тернопільщині презентували "Історію Марти" - книгу про Голокост

Укрінформ
Історія Марти Вінтер, дівчинки-єврейки, яка пережила Голокост нарешті повернулася до Чорткова, де вона народилася.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

«Вперше у Чорткові представлено українське видання книжки «Донечка, про яку ми завжди мріяли. Історія Марти» («The Daughter We Had Always Wanted: The Story of Marta»). Це історія  про дивовижний порятунок у роки нацистської окупації дівчинки-єврейки Марти Вінтер з міста Чорткова,через багато років по війні записана з її слів письменницею Наомі Моргенштерн», - йдеться у повідомленні.

Ця книжка є досить відома у світі. На її основі знайомляться з історією Голокосту діти в Ізраїлі, Німеччині, Сполучених Штатах, Великій Британії…

І ось, «Історія Марти» вийшла українською і повернулася до її рідного краю. Книжку буде безкоштовно поширено у бібліотеках, навчальних закладах, в ході інформаційних програм неурядових організацій.

Читайте також: Меморіальний центр "Бабин Яр" має бути такого ж рівня, як Яд Вашем - Кличко

У Чорткові від рук нацистів загинули батьки Марти Вінтер, Ізраель та Натка. Самій Марті пощастило – доля подарувала їй багатьох людей, як рідних так і абсолютно не знайомих, котрі не раз рятували її, ризикуючи собою. Завдяки їм Марта пережила Голокост та змогла подарувати нащадкам власну розповідь.

 Історичним тлом у ній є трагедія усієї єврейської громади Чорткова  у 1941-44 роках, яка завершилася майже повним її знищенням.

Ідея перекладу книжки на українську мову належить «Гельсінській ініціативі – ХХІ». Переклав її Антон Степаненко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-