26 грудня: народний календар і астровісник

26 грудня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Євстратія; куди пливуть хмари і як протистояти «волохатим ночам».

На другий день Різдва в багатьох країнах світу, зокрема в Британії, святкують День подарунків і день святого Стефана – архідиякона і  першого християнського мученика. Він був одним із апостолів, обраних апостолом Петром для допомоги нужденним і для проповіді християнства. Але за своє подвижництво був схоплений юдеями і забитий камінням. Одним із мучителів Стефана був Савл – майбутній апостол Павло, світоч і стовп християнства. Помираючи страшною мученицькою смертю, Стефан, подібно до самого Христа, просив, аби Господь був милостивий до мучителів, показуючи тим самим цілковите упокорення і справжню християнську любов. Мученику Стефану моляться задля припинення ворожнечі, чвар і розбрату.

А православні християни цього дня вшановували пам’ять мученика Євстратія. В дохристиянські часи цей день називали «Відьомськими посиденьками» і вважали, що відьми збираються на вселенський саміт і радяться, як звести з білого світу сонечко. Між іншим, у деяких країнах Європи, зокрема в Німеччині, дванадцять днів між Різдвом і католицьким Богоявленням або святом трьох волхвів (6 січня) ще з часів дуже раннього середньовіччя називали темними, або «волохатими ночами». У тому сенсі, що о цій порі надто вже активізуються нечисті духи.

Прикмети на сьогодні такі: «Хмари йдуть проти вітру – на сніг», «Якщо вночі буде іній – удень сніг не йтиме», «Яскраві зірки – на мороз».

Не забудьте привітати з іменинами Аркадія, Арсенія, Євгенію і Анастасію.

Гарна новина: 26, 27 і 28 грудня – одні з найсприятливіших в енергетичному плані днів останнього місяця року. Місяць росте, всі інші астрологічні показники теж у нормі, тож новорічний настрій гарантовано (якщо ви самі собі його не зіпсуєте). Сьогодні восьмий і дев’ятий місячні дні. Мирний і гармонійний період, але потрібен активний захист і протидія агресивним нападам темряви. Намагайтеся все сприймати без сплесків негативних емоцій. Пробачайте кривдників, женіть подалі злість і образи, пам’ятаючи, що «Єдиний спосіб перемогти потворність у світі – це перемогти її у собі».

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1948 році: -19,7; а найтеплішим у 1980  -  +6,2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-