Телеканали ігнорують теми, пов'язані з воєнними злочинами РФ – моніторинг

Телеканали ігнорують теми, пов'язані з воєнними злочинами РФ – моніторинг

Укрінформ
Телеканали ігнорують теми, пов'язані з воєнними злочинами російських окупантів і їх маріонеток на Донбасі.

Про це сказала виконавчий директор громадської організації "Детектор медіа" Діана Дуцик на засіданні круглого столу на тему: "Презентація та публічне обговорення результатів моніторингів українських ЗМІ".

"Ми відзначаємо, що найчастіше ігноруються та замовчуються телеканалами, зокрема центральними, теми, пов'язані з воєнними злочинами російських окупантів і тих, хто з ними співпрацює", - підкреслила вона.

Дуцик повідомила, що, зокрема, у листопаді жоден з телеканалів не повідомив про такі важливі теми, як перебування політв'язня Станіслава Клиха шість днів у комі внаслідок тортур у російській в'язниці; про те, що російські військові затримали 7 кримських татарок на адмінкордоні з Кримом, що через війну на Донбасі з початку року загинули 39 дітей.

Читайте також: NewsOne і "ПравдаТУТ" отримали попередження за порушення мовлення

За словами Дуцик, всі ці інформації були в інформаційних агенціях, однак жоден канал про це не сказав. На думку експерта, це є проблемою. "Багато хто каже, що є втома від цієї тематики. Але яка втома може бути, коли йде війна і говорити про втому ми не маємо морального права", - наголосила Дуцик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-