Учасники Форуму юних миротворців написали звернення до Радбезу ООН

Учасники Форуму юних миротворців написали звернення до Радбезу ООН

Укрінформ
Учасники Національного форуму юних миротворців “Діти України за мир та безпеку”, який проходив у Міжнародному дитячому центрі “Артек”, написали листа до Ради безпеки ООН щодо захисту дітей від насильства.

Участь у закритті форуму взяв уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба, повідомляється на сайті глави держави. 

Зазначається, що протягом трьох днів роботи форуму діти взяли участь у тренінгах, майстер-класах, уроках Миру, миротворчому квесті та започаткували флешмоб #ДітиМирБезпека.

Діти також написали звернення до Ради безпеки ООН щодо прийняття резолюції «Діти. Мир. Безпека».

Читайте також: Україна в ООН заявила про необхідність перебудови Радбезу

“Ми, діти України, яка сьогодні потерпає від збройного конфлікту і окупації частини території, звертаємось до представників ООН з проханням звернути увагу на становище дітей в нашій країні та усьому світі і прийняти спеціальний документ для захисту дітей від насильства та попередження будь-яких його форм, забезпечення нашої участі у миротворчих процесах”, - ідеться у зверненні.

Підписанти документа зауважили, що хочуть, щоб голос дітей був почутим у кожній країні, де порушуються права дитини, і на всій планеті нарешті настав мир.

“Тому ми звертаємось до генерального секретаря ООН з проханням створити і прийняти спеціальну резолюцію «Діти. Мир. Безпека», яка гарантуватиме наше право на мир та дозволить його реалізувати у будь-якому місці планети”, - зазначено у документі.

Це звернення підписали 700 дітей і незабаром його передадуть до Ради безпеки ООН.

Крім того, українські пластуни привезли Вифлеємський вогонь миру до “Артеку”, аби вихованці з різних куточків країни повезли його у свої регіони.

Фото: АПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-