Соцзахист військових: Генштаб вніс більше двох десятків законопроектів

Соцзахист військових: Генштаб вніс більше двох десятків законопроектів

Укрінформ
Протягом 2017 року Управління правового забезпечення Генштабу Збройних Сил України підготувало та внесло на розгляд Верховної Ради України понад 20 законопроектів щодо посилення соціального захисту військовослужбовців.

Про це у середу 20 грудня під час брифінгу розповів офіцер згаданого Управління полковник юстиції Юрій Бобров, йдеться у повідомленні Генштабу. 

«Протягом поточного року нами внесені пропозиції до понад 20 законодавчих актів, які перебували і на даний час перебувають на розгляді Верховної Ради України. Ці пропозиції реалізовані у вигляді законів, деякі з них уже прийняті. Перш за все, це стосується питань соціального й правового захисту людей у погонах, визначення правового статусу військовослужбовців, як захищають нашу державу на Сході України», - наголосив  Бобров.

За його словами, йдеться про посилення правового захисту військовослужбовців, стосовно яких здійснюється досудове розслідування по кримінальних провадженнях.

Крім цього, пропозиції, підготовлені Управлінням правового забезпечення Генерального штабу Збройних Сил України, стосуються внесення змін до Закону про військовий обов’язок і військову службу. Зокрема, йдеться про надання можливості проходження військової служби військовими, які отримали поранення і контузії.

Читайте також: Генерали у спідницях: Раду просять дати українкам шанс на погони з булавами

Також пропонується уточнити порядок та збільшити розмір виплати одноразової грошової допомоги у випадках загибелі військовослужбовців або часткової втрати ними працездатності.

Уточнено також порядок звільнення військовослужбовців, які уклали контракт на службу до закінчення особливого періоду, зокрема, щодо набуття права на звільнення особами, які прослужили 18 місяців під час особливого періоду станом на 6 січня 2018 року.

Окремий блок питань присвячений дотриманню гендерної рівності під час проходження контрактної служби у Збройних Силах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-