Навчання з кібербезпеки треба починати ще у садочку - польський експерт

Навчання з кібербезпеки треба починати ще у садочку - польський експерт

Укрінформ
Роз'яснювальна робота із суспільством і виділення коштів для підтримки відповідних інституцій та підготовки відповідних експертів є необхідними передумовами для ефективної боротьби з російською пропагандою на Заході.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив кандидат політичних наук, президент варшавського Центру аналізу пропаганди та дезінформації, аналітик CyberDefence24.pl Адам Лельонек. 

“Насамперед, існує величезна диспропорція між Росією та Заходом у кількості коштів, що витрачаються на протидію пропаганді та дезінформації. Нам не вистачає фінансування та політичної волі для зміцнення ролі неурядових організацій у боротьбі з російською пропагандою. У нас не вистачає експертів, моделей навчання, довготермінових дій на зміцнення суспільного імунітету не лише Польщі, а Заходу загалом”, - підкреслив Лельонек.

Також, за його словами, проблемою є те, що час діє на користь Росії

Читайте також: Експерт розповів про російські "лякалки" у Польщі

“Поки що жодна країна Європи не готова витрачати значних коштів на навчання в сфері кібербезпеки. А починати потрібно вже з садочків, аби створити у людини відповідні навики. Так як змалечку дітей вчать переходити дорогу, так треба їх вчити, насамперед, критичному мисленню, а потім – як правильно користуватись Facebook, Тwitter, новинами з Інтернету”, - підкреслив експерт.

Він зазначив, що молодим людям потрібно прищеплювати відповідні навики, аби вони не стали легкими жертвами кіберзлочинців та потенційних інформаційних агресорів з-за кордону, які будуть маніпулювати їхнім сприйняттям світу і накидати їм свою інтерпретацію подій. 

“Без взаємодії експертів, журналістів, політиків, еліт країн Заходу, активізації громадянської свідомості ми цієї боротьби з російською пропагандою не виграємо”, - резюмував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-