Свобода ЗМІ: у Раді Європи розробили новий план співпраці з Україною

Свобода ЗМІ: у Раді Європи розробили новий план співпраці з Україною

Укрінформ
У Раді Європи розроблено план на наступні два роки співробітництва з Україною за проектом "Зміцнення свободи медіа і створення системи Суспільного мовлення в Україні", який нині РЄ реалізує спільно з Києвом.

Також у Страсбурзі у п'ятницю підбили підсумки співробітництва за проектом за 2017 рік, окреслили пріоритети на наступний рік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рік був успішним, величезну роботу виконано. Звісно, нам ще років два треба, щоб позитивні зміни досягли безповоротного рівня. Ми вже підготували план дій на наступні два роки", - повідомив координатор проекту Ради Європи "Зміцнення свободи медіа і створення системи Суспільного мовлення в Україні" Шахін Аббасов.

Він сказав, які напрямки будуть в пріоритеті наступного року.

"Пріоритети не змінилися, це Суспільне телебачення, продовжуватимемо роботу в цьому напрямку, працюватимемо з Наглядовою радою Суспільного телебачення. Пріоритетом роботи буде питання доступу до публічної інформації, також продовжуватимемо працювати у напрямку безпеки журналістів. У планах також запровадження спеціальних курсів. Звісно ж, не залишиться без уваги тема виборів. Приділятимемо увагу сфері інформаційної безпеки", - сказав Аббасов.

Представляючи результати річної роботи, фахівець цього проекту Тетяна Шамрай вказала на результати роботи за чотирма основними напрямками: підвищення незалежності Суспільного мовця і його здатності ефективно співпрацювати з регіональними відділеннями для створення якісного контенту, а також здатності державних службовців державних органів імплементувати законодавство у сферу свободи вираження поглядів, включаючи доступ до офіційних документів.

Читайте також: У Раді Європи презентували книгу про досвід України в протидії пропаганді РФ

У засіданні взяли участь постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба, голова правління ПАО "Національна суспільта телерадіокомпанія України" Зураб Аласанія, голова наглядової ради ПАО "НСТУ" Тетяна Лебедєва та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-