У МОН запевняють, що Венеціанська комісія не вимагала змін закону

У МОН запевняють, що Венеціанська комісія не вимагала змін закону "Про освіту"

Укрінформ
Венеціанська комісія запропонувала подовжити перехідний термін при запровадженні ст. 7 закону "Про освіту", а не вимагала зміни до закону.

Про це в ефірі телеканалу Еспресо заявив заступник міністра  освіти та науки Павло Хобзей, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"Є рекомендація продовжити перехідний термін. Законодавець дав нам два роки на запровадження та реалізацію ст 7. А Венеціанська комісія пропонує подовжити цей термін, хоча не вказує на скільки. Будемо говорити з парламентаріями, принаймні Міністерству було б легше, якщо  термін цей продовжити", - сказав Хобзей.

Читайте також: Рекомендації "венеціанки" можуть втілити за латвійською моделлю - МОН

Заступник міністра зауважив, що сам закон "Про освіту" носить рамковий характер і стосується всіх рівнів освіти. Саме  ст.7 закону потребує деталізації, над чим власне зараз і працює робоча група, яка займається розробкою закону "Про загальну середню освіту" - в документі буде прописано три моделі запровадження навчання державною мовою, які будуть пристосовані до кожної мовної групи та враховувати особливості національних меншин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-