Порошенко назвав перші кроки перезавантаження судової системи

Порошенко назвав перші кроки перезавантаження судової системи

Укрінформ
Президент Петро Порошенко наголошує, що початок роботи нового Верховного суду є лише початком реформування судової системи. Найближчим часом будуть видані укази про ліквідацію діючих і створення нових апеляційних і місцевих судів.

Про це він заявив під час виступу на заході з нагоди початку роботи нового Верховного суду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це лише початок реформи, бо найближчим часом мною будуть видані укази в межах моїх конституційних повноважень щодо ліквідації і створення нових апеляційних і місцевих судів, що буде сприяти повному перезавантаженню судової системи», - підкреслив Президент.

При цьому він зазначив, що перезавантаження судової системи призведе до навантажень на Вищу кваліфікаційну комісію суддів і Вищу раду правосуддя.

«Величезне навантаження на Вищу кваліфікаційну комісію суддів, величезне навантаження нам Вищу раду правосуддя, але це те, що ми маємо зробити. З першої інстанції ми маємо забезпечити і захистити право українця на справедливість», - наголосив Глава держави.

Порошенко назвав «історичним» день початку роботи нового Верховного суду.

Читайте також: Порошенко анонсував законопроект про Антикорупційний суд

«Це історичний день. Розпочали нову історію правосуддя в нашій  фантастичній країні. І тепер саме від вас, шановні судді, залежить з якою швидкістю, і з якою якістю ми здолаємо всі перешкоди на шляху до справедливого суду, побудуємо містки до першої і другої інстанції, наскільки ефективно будуть  використовуватися нові процесуальні інструменти, адже саме сьогодні вступає в силу нові кодекси», - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-