Суд у справі про вбивство ветерана АТО біля “Золотих воріт” знову перенесли

Суд у справі про вбивство ветерана АТО біля “Золотих воріт” знову перенесли

Укрінформ
Засідання у Шевченківському районному суді м.Києва щодо справи про вбивство 22 червня у Києві біля метро “Золоті ворота” ветерана АТО Сергія Олійника перенесли на 12 січня.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, суд перенесли через неявку одного з трьох адвокатів обвинуваченого у вбивстві Анатолія Чивикова.

Засідання розпочалося за присутності двох адвокатів Чивикова, які заявили про готовність до судового засідання у такому складі. 

У ході засідання було зачитано обвинувальний акт. Втім, обвинувачений у вбивстві заявив, що він не винен, а його адвокати повідомили про наявність у них низки експертиз, які нібито доказують невинуватість їх підзахисного.

Між тим,  після того, коли розпочався допит свідків і свідчити вийшов син вбитого ветерана АТО Ярослав Олійник, адвокати заявили, що їм необхідна присутність третього адвоката, та подали клопотання про перенесення засідання, що суд і задовольнив.

Наразі щодо Чивикова діє міра запобіжного заходу  у вигляді тримання під вартою до 14 січня. Адвокати клопочуть про обрання міри запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

“На суд прийшли нас підтримати багато людей, приїхали з  різних регіонів, і коли вони почули про чергове перенесення суду, то всі кричали “ганьба”. Адвокати затягують справу, я не знаю, що вони хочуть.  Але йому (Чивикову — ред.) надиктовують усе, він все говорить з їх слів. Тобто, його суддя запитує, він повертається до адвокатів, запитує, що говорити. Це так по-ідіотськи виглядає”, - заявив кореспонденту агентства Ярослав Олійник.

Читайте також: Поліція розкрила подробиці замаху на мера Білозерського

Як повідомлялося, 57-річний голова Всеукраїнської профспілки працівників-мігрантів в Україні та за її межами, ветеран АТО Сергій Олійник був убитий увечері 22 червня 2017 року біля станції метро “Золоті ворота”, коли заступився за свого сина. Той грав на синтезаторі, і це обурило жителя сусіднього будинку. Розпочалася сварка. Батько музиканта відвів невдоволеного чоловіка за будинок, аби врегулювати конфлікт. Пізніше молодий чоловік у сквері виявив батька з ножовими пораненнями. Медики не змогли його врятувати.

Нападника, який утік до свого під'їзду, затримали. Це 58-річний житель Києва Анатолій Чивиков, раніше не судимий.  Йому загрожує до 15 років ув'язнення.

Справу про вбивство Сергія Олійника передали в суд 23 листопада.

27 листопада мало відбутися засідання у Шевченківському районному суді Києва щодо справи про вбивство Олійника, однак його перенесли на 14 грудня через завантаженість головуючого судді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-