США налаштовані на подальшу підтримку безпеки в Україні - Геращенко

США налаштовані на подальшу підтримку безпеки в Україні - Геращенко

Укрінформ
В усіх кабінетах американської влади у Вашингтоні існує спільне бачення щодо необхідності подальшої підтримки України у сфері безпеки.

Про це розповіла в середу в ексклюзивному коментарі Укрінформу за результатами зустрічей в столиці США перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

"Тут (у Вашингтоні – ред.) усі дуже чітко усвідомлюють, що ситуація у сфері безпеки – це те питання, в якому Україна потребує підтримки. І ми почули це в усіх кабінетах", - підкреслила представник українського парламенту.

Читайте також: Геращенко розповіла про ключову тему свого візиту до США

Вона зазначила, що про згортання західної допомоги на цьому напрямі не йдеться, оскільки "це стосуватиметься не тільки України, але й ситуації безпеки загалом у світі, тому що сьогодні Україна жертвує найдорожчим – життям наших солдатів, зупиняючи і стримуючи одну з найпотужніших армій світу – Російської Федерації".

При цьому Геращенко висловила переконання, що внесок України у стримування агресії РФ у Європі оцінений не до кінця.

"Це моя думка, і я відстоюю її в усіх американських і європейських кабінетах", - наголосила перший заступник Голови Верховної Ради.

Читайте також: Антикорупційний суд: Геращенко сказала, коли може бути перше читання у Раді

У цьому зв'язку вона зауважила, що український парламент також має докласти більше зусиль на цьому напрямі. У тому числі йдеться як про загальні питання національної безпеки, так і про окремі напрями, такі як розмінування, що забезпечується, в тому числі за кошти іноземних партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-