Геращенко розповіла про ключову тему свого візиту до США

Геращенко розповіла про ключову тему свого візиту до США

Ексклюзив
Укрінформ
Звільнення українських політв'язнів та заручників, яких утримує Росія, в тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, стало одним із головних питань зустрічей першого заступника Голови Верховної Ради України Ірини Геращенко в Вашингтоні.

Про це вона розповіла в ексклюзивному коментарі Укрінформу.

"Під час мого візиту до Сполучених Штатів Америки тема звільнення як політв'язнів Кремля, так і заручників на окупованих територіях, була ключовою під час моїх зустрічей і з конгресменами, і з сенаторами, і в Пентагоні, і в Держдепі", - зауважила перший заступник Голови Верховної Ради України.

Читайте також: Кучма розповів, як проходять переговори про обмін полоненими

Вона підкреслила, що на переговорах у Вашингтоні наголошувала на необхідності створення тиску на Росію з метою негайного виконання "безпекового й гуманітарного блоку" Мінських домовленостей.

"Моя позиція така: ми вдячні Сполученим Штатам, які приділяють багато уваги підтримці України у секторі безпеки, хоча ми тут очікуємо більшого, позитивних рішень по наданню Україні летальної зброї. Але неправильно на другий план відносити гуманітарні питання. Безпека і гуманітарний блок – це взаємопов'язані речі, і вони мають бути ключовими пріоритетами у виконанні Мінських угод", - зауважила представник українського парламенту.

Читайте також: Кучма і Сайдік обговорили підготовку до обміну полоненими

У коментарі Укрінформу Ірина Геращенко звернула увагу на те, що справу журналіста агентства Романа Сущенка тримають на окремому контролі як Президент України, так і глава МЗС.

"Важливо, що вдалося зробити можливим відвідання Романа його дружиною і донькою, це суттєва психологічна й моральна підтримка", - підкреслила Геращенко.

Вона запевнила, що влада України залучає всі можливі механізми й проводить консультації, а також апелює до всіх міжнародних партнерів з проханням про посередницькі зусилля для звільнення політв'язнів Кремля й повернення їх додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-