Суд залишив Зайцеву за гратами

Суд залишив Зайцеву за гратами

Укрінформ
Під час засідання суду щодо продовження запобіжного заходу підозрювана у смертельному ДТП у Харкові із 6 загиблими Олена Зайцева визнала свою вину в скоєному.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"У своєму виступі Зайцева вибачилася і заявила, що більше ніколи не сяде за кермо. Вона заплакала і просила пробачення", - відзначила Дубовик.

За її словами, захист Зайцевої заявив, що не проти продовження запобіжного заходу у вигляді  тримання під вартою.

Суд обрав щодо Зайцевої тримання в СІЗО до 10 лютого 2018 року без права внесення застави.

Зайцева до суду доправлена з СІЗО в автозаку. У залі суду - її мати, адвокати та члени сімей загиблих і постраждалих. У Зайцевої, за її словами, немає жодних скарг, але є прохання: відповідати російською мовою. У залі присутні журналісти - до 15-ти камер.

За словами прокурора Блохіна, результати обстеження Зайцевої від 24 листопада показали, що у її сечі виявлено лікарські засоби, включаючи кодеїн, і метаболіти анальгіну, які не рекомендуються водіям транспорту.

А сьогодні в Київському райсуді розглядатимуть продовження запобіжного заходу для учасника ДТП Геннадія Дронова.

Читайте також: Смертельна ДТП в Харкові: Зайцева визнала провину

Як повідомляв раніше Укрінформ, 18 жовтня на пішохідному переході біля виходу із станції метро "Площа Конституції" зіткнулися авто Lexus, за кермом якого була 20-річна дівчина, та Volkswagen Touareg із 49-річним водієм. У результаті ДТП Lexus відкинуло на пішоходів, які переходили дорогу на зелений сигнал світлофора: п'ятеро загинули на місці, шестеро госпіталізовані, у тому числі вагітна жінка.

Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. Санкція статті - до 10 років позбавлення волі.

Обидва фігуранти заарештовані без можливості застави.

20 жовтня експертиза виявила в крові Зайцевої опіати, а 6 грудня - речовини, що містять кодеїн. За два роки водіння Зайцева вчинила шість адміністративних порушень.

Станом на 6 грудня допитано більше 100 осіб, призначено понад 40 експертиз. Після отримання результатів усіх експертиз та ознайомлення - до 15 грудня - учасників процесу із матеріалами справи, буде ухвалено рішення про передачу обвинувального акта до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-