Обмінні списки: рідні політв'язнів Кремля просять Президента прояснити ситуацію

Обмінні списки: рідні політв'язнів Кремля просять Президента прояснити ситуацію

Укрінформ
Родичі політв’язнів Кремля звернулись до Президента з проханням прояснити питання, чи є їхні рідні в «обмінних списках», і призначити особисту зустріч.     

Таке прохання озвучив від імені родичів Ігор Гриб на прес-конференції «Чи звільнять політв'язнів Кремля? Родичі заручників просять Президента про підтримку», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дехто з нас навіть не знає, де перебуває рідна людина, в чому її звинувачують і як можна з нею зв'язатись. Ми з великою надією сприйняли інформацію про можливість обміну... Та до нас надходить неповна та суперечна інформація стосовно процесу визволення заручників, які перебувають у РФ та окупованому Криму. Ми достеменно не розуміємо, чи включені наші рідні до списку на обмін, та чи є перспективи потрапити до цього переліку", - сказав Гриб.

Він зауважив, що це змушує звернутись родичів до Президента за підтримкою. "Просимо зустрічі особисто з вами, щоб обговорити перспективи якнайшвидшого визволення наших рідних", - сказав Гриб. Він висловив сподівання, що Президент підтримає громадське об'єднання "Родичів політв'язнів Кремля" і особисто зустрінеться з ними.

Читайте також: Радники «нормандської четвірки» обговорять обмін полоненими

Заяву підтримали родичі політв’язнів, яких утримують у в'язницях на території Російської Федерації та в окупованому Криму: Ігор Гриб - батько Павла Гриба, викраденого російськими спецслужбами на території Білорусі. Ігор Котелянець - брат Євгена Панова, так званого «українського диверсанта», якого затримала ФСБ в Криму. Петро Вигівський - батько Валентина Вигівського, якого росіяни викрали в Криму та засудили на 11 років за шпигунство. Оксана Стогній - дружина Олексія Стогнія, арештованого в Криму, звинуваченого в диверсійних діях і шпигунстві та засудженого на 3,5 роки ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-