У Брюсселі говорили про необхідність

У Брюсселі говорили про необхідність "розділити" пропагандистів і журналістів

Укрінформ
Ліберальним демократичним суспільствам необхідно адаптувати кодекс поведінки журналістів, аби ефективно протистояти російській інформаційній агресії.

Таку думку висловив експерт громадської організації «Інтерньюз-Україна» Андрій Кулаков у вівторок у Брюсселі на презентації книги «Слова і війни: Україна протистоїть російській пропаганді», повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Якщо такі особи й інституції дійсно належать до пропагандистських схем, вони не повинні користуватися тими правами і привілеями, які мають журналісти, що працюють на засадах свободи слова й інформації. Відповідно, журналістській спільноті на Заході треба переосмислити стандарти професії, кодекс поведінки в реаліях сьогодення», - переконаний експерт.

За його словами, сьогодні не лише Україна, а вже весь світ стикається з російською дезінформацією і пропагандою. 

Читайте також: У Раді Європи презентували книгу про досвід України в протидії пропаганді РФ

«На Заході мають усвідомити усю небезпеку кремлівської пропаганди і ті методи, які вона використовує», - сказав Кулаков.

Він зазначив, що кремлівська пропаганда користується привілеями ліберальних демократичних суспільств для їх підриву.  

Експерт зауважив, що деякі рішення та дії України у сфері захисту свого інформаційного простору не завжди розуміють на Заході. Зокрема, це стосується випадків депортації з країни російських журналістів, які, насправді, займалися пропагандою та поширювали неправдиву інформацію.

«Але цю реальність треба усвідомити і працювати над новими правилами гри», - переконаний експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-