Збитий Іл-76: розгляд

Збитий Іл-76: розгляд "справи Плотницького" перенесли

Укрінформ
Красногвардійський районний суд Дніпра не розпочав розгляд справи проти лідерів угруповання "ЛНР" – Ігоря Плотницького, Олександра Гурєєва й Андрія Патрушева – за збитий Іл-76 з українськими військовослужбовцями на борту через самовідвід судді.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"12 грудня суддя Костянтин Дружинін заявив про самовідвід, який він пояснив тим, що адвокат родин загиблих військових Віталій Погосян також надає адвокатські послуги його дружині, і суддю можуть запідозрити в упередженості. Суд задовольнив самовідвід судді і ухвалив рішення про зміну складу суддівської колегії", - йдеться у повідомленні.

Дата наступного засідання не визначена. Обурені родичі загиблих військових заявляють про затягування процесу.

Як відомо, 27 листопада колегія суддів Апеляційного суду Дніпропетровської області направила справу до Красногвардійського районного суду Дніпра. Раніше, 12 вересня у Дніпрі у Бабушкінському районному суді не відбувся судовий розгляд "справи Плотницького" через самовідвід колегії суддів.

Читайте також: Новий ватажок "ЛНР" заявив, що відставка Плотницького не вплине на обмін полоненими - ЗМІ

Схожа ситуація в цьому суді була і 20 липня. Тоді двоє суддів заявили про самовідвід.

У січні 2017 року прокуратура Дніпропетровської області повідомила, що передала до суду обвинувальний акт проти керівника угруповання "ЛНР" Ігоря Плотницького і двох командирів незаконних збройних формувань у справі збитого літака Іл-76.

14 червня 2014 року на території Луганської області з переносного зенітно-ракетного комплексу був збитий літак Іл-76МД. На його борту перебували 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади і дев’ятеро членів екіпажу. Усі загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-