Луценко хоче залучити ФБР для експертизи

Луценко хоче залучити ФБР для експертизи "плівок Курченка"

Укрінформ
ГПУ готова залучити експертів американського ФБР чи британського Скотланд-Ярду для перевірки справжності плівок про переговори лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі з українським олігархом-утікачем Сергієм Курченком.

Про це заявив Генпрокурор Юрій Луценко під час ефіру на "Свободі слова" на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми готові довести, що усі плівки, відео про передачу сотень тисяч доларів на політичне шоу по скупці нещасних людей, яких привозять у суди і нацьковують на владу, а також розмова Саакашвілі з Курченком є справжніми. Ми готові залучити іноземних експертів з ФБР чи Скотланд-Ярду для того, щоб вони разом з нашими експертами перевірили справжність цих плівок. І я впевнений, що це можна і потрібно буде зробити", - сказав він.

Читайте також: Саакашвілі образився на "агента ФСБ": це треба довести у суді

Луценко також повідомив, що ГПУ подаватиме апеляцію на рішення Печерського райсуду м.Києва, який відхилив клопотання прокуратури про обрання міри запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту для Саакашвілі.

"Я утримаюсь від емоцій. І ми будемо подавати апеляцію… Сьогодні ми маємо усі підстави, щоб взяти під домашній арешт пана Саакашвілі для того, щоб проводити слідство", - сказав він, коментуючи рішення суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-