Сто військових капеланів з досвідом АТО зібралися на з’їзд

Сто військових капеланів з досвідом АТО зібралися на з’їзд

Фото
Укрінформ
У Києві Божественною Літургією у Патріаршому соборі розпочався ХІ з’їзд військових капеланів.

Про це повідомляє прес-служба Української греко-католицької церкви.

“Протягом трьох днів сто військових капеланів, які пройшли зону АТО, обмінюватимуться досвідом та намагатимуться знайти відповідь на ті актуальні виклики, з якими зараз зіштовхуються”, - йдеться в повідомленні.

“Військовий капелан ‒ це знак присутності Бога в нелюдських обставинах. Наша з вами місія ‒ бути свідком того, що Бог навідується до свого народу, а також показати Україні дорогу до миру”, - наголосив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час своєї проповіді на початку з’їзду.

Читайте також: Священикам УПЦ МП не забороняли служити капеланами - Нацгвардія

За словами Предстоятеля УГКЦ, наші воїни ‒ це наші захисники, які для нашого миру здатні жертвувати найдорожчим ‒ своїм життям.

“Наш воїн нас захищає! Він жертвує собою в ім’я миру! А ми з вами прокладаємо дорогу, яка веде до цього миру. Ми маємо показати Бога серед своїх воїнів, щоби та військова частина, щоб ті серця військовослужбовців не пропустили часу Божих відвідин!” ‒ підкреслив Глава УГКЦ, говорячи про важливість місії військового капелана.

У коментарі для Департаменту інформації отець Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту військового капеланства, розповів, що цей з’їзд є особливим, адже він є перший, на якому присутні 32 капелани, які офіційно працевлаштовані у військових частинах.

“На з’їзді ми, військові капелани, заслухаємо як відбувається служіння військових капеланів у трьох силових структурах: у Збройних силах України, у Національній гвардії України і Державній прикордонній службі України”, - розповів священик.

Нагадаємо, що греко-католицькі капелани одні з перших підтримали ЗСУ у 2014 році. В УГКЦ наразі є 161 військовий капелан, а з початку АТО церквою було здійснено понад 600 ротацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-