МЗС закликає утриматися від вільного тлумачення

МЗС закликає утриматися від вільного тлумачення "венеціанських" рекомендацій

Заява
Укрінформ
Висновки Венеціанської комісії щодо ст. 7 "Закону про освіту", яка регулює питання мови в освіті, переводять процес імплементації закону в експертне русло.

Про це йдеться в заяві на сайті Міністерства закордонних справ України.

"Ми вважаємо, що опубліковані 11 грудня рекомендації, які містяться в офіційному висновку, допоможуть впроваджувати Закон з їх урахуванням в інтересах української мови як державної, а також з урахуванням важливості забезпечення розвитку мов національних меншин України для самоідентифікації та у місцях компактного проживання. Ухвалення рішення Венеціанської комісії дозволяє перевести питання подальшої імплементації освітньої реформи в Україні виключно в експертне русло", - йдеться у заяві.

В той же час в МЗС закликали утриматися від вільного тлумачення рекомендацій Венеціанської комісії та припинити політизацію питання нового освітнього закону, його використання для спекуляцій і конфронтації.

Читайте також: Венеціанська комісія: виконання закону "Про освіту" – через діалог з нацменшинами

"Ми розраховуємо в цьому на конструктивний підхід з боку наших іноземних партнерів, готові надавати повну та змістовну інформацію про наступні кроки України в цьому напрямку, щоб процес освітньої реформи відбувався прозоро і не ставав предметом подальших непорозумінь", - йдеться у заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-