Раду просять посилити покарання за контрабанду і незаконний перетин кордону

Раду просять посилити покарання за контрабанду і незаконний перетин кордону

Укрінформ
Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал закликав народних депутатів ухвалити законопроекти, спрямовані на вдосконалення норм щодо заборони в'їзду в Україну іноземцям, які незаконно перебували на тимчасово окупаній території, та посилення відповідальності за контрабанду.

Про це він написав у Facebook.

"Нинішнього року у Верховної Ради фактично залишається тільки один сесійний тиждень... В той же час впродовж минулого і нинішнього року від суб’єктів законодавчої ініціативи до комітетів Верховної Ради надходила низка законопроектів, у розробці яких активну участь брала і Державна прикордонна служба України, але їхній розгляд так і не дійшов логічного завершення. Ці ініціативи стосуються посилення відповідальності за контрабанду та незаконний перетин кордону, упорядкування питань земель поблизу кордону та окремих аспектів реадмісії", - зазначив Цигикал.

Зокрема, голова ДПСУ нагадав про проект закону «Про внесення змін до КУпАП та деяких інших законів України щодо забезпечення прикордонної безпеки держави», який вже пройшов друге читання. Він, зокрема, вдосконалює норму щодо заборони в'їзду в Україну іноземцям та особам без громадянства, які незаконно перебували на тимчасово окупованій території і в ОРДЛО.

Читайте також: Прикордонники розповіли про “перебіжчиків” з Росії

Серед важливих Цигикал назвав законопроекти «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо інженерно-технічного облаштування та утримання державного кордону» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення охорони державного кордону України». У них ідеться про визначення розмірів земельних ділянок, які надаються органам Державної прикордонної служби України для будівництва та утримання інженерно-технічних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій та інших об’єктів прикордонної інфраструктури.

Голова ДПСУ просить звернути увагу і на проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення деяких положень під час виконання міжнародних договорів України про реадмісію)».

А проект закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо криміналізації контрабанди алкогольних напоїв, тютюнових виробів (реєстр. №3254) «чекає» своєї черги ще з 2016 року, зауважив Цигикал. Законопроект передбачає суттєве підвищення відповідальності за контрабанду товарів, зокрема у визначених випадках - на термін до 7 років.

"Впевнений, що навести порядок на кордоні можна, лише маючи відповідне законодавче підгрунтя. Прийняття цих законопроектів дозволило б і прикордонникам, і іншим правоохоронцям зробити наш кордон справді захищеним від злочинних посягань та намірів", - переконаний голова ДПСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-