Працівники довіряють новому Верховному Суду

Працівники довіряють новому Верховному Суду

Опитування
Укрінформ
Опитування 420 правників та суддів продемонструвало високу довіру до нового складу Верховного Суду. 

Відповідні результати оприлюднив під час прес-конференції заступник голови Центру політико-правових реформ (ЦППР) Роман Куйбіда, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 "Більшість респондентів - 52% вірять, що новий Верховний Суд може позитивно вплинути на підвищення довіри громадян та бізнесу до української системи правосуддя. Верховному Суду довіряє кожен третій опитаний - це дуже гарний показник на тлі загальної недовіри до судової влади", - зазначив Куйбіда.

Він розповів, що 37% опитаних довіряють новому ВС, 40% - довіряють лише окремим суддям, але не всьому складу ВС. Повністю не довіряють новому ВС лише 12% правників та суддів.

Водночас заступник голови ЦППР підкреслив, що 60% опитаних не вірять, що новий ВС буде спроможний протистояти політичним впливам. Також 44% вірить, що судді будуть некорумпованими, протилежної думки 46% респондентів.

Серед головних очікувань правників від ВС є створення електронної бази позицій суду зі зручною системою пошуку, розробка добре структурованої форми судового рішення, викладеного зрозумілою для широкого загалу мовою. Також правники хочуть, щоб у новому ВС були онлайн-трансляції всіх  відкритих судових засідань та повноцінна комунікація через інтернет і регулярні звіти перед суспільством.

На думку присутнього під час прес-конференції судді ВС Миколи Мазура, серед головних викликів нових суддів є 60 тисяч судових справ, які перейшли після припинення діяльності ВС та чотирьох вищих спеціалізованих судів.

 "Серед пріоритетів роботи Верховного суду - запровадження єдності судової практики та розробка структури і стандартів судового рішення для його зрозумілості", - зазначив він.

Як повідомлялося, новий ВС офіційно розпочне свою роботу 15 грудня поточного року.

Читайте також: Рада має намір реформувати дипломатичну службу

30 листопада на пленумі Верховного суду шляхом таємного голосування головою ВС обрано Валентину Данішевську, а її заступником - Богдана Львова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-