Норвегія додатково дасть €950 тисяч для проектів Ради Європи в Україні

Норвегія додатково дасть €950 тисяч для проектів Ради Європи в Україні

Укрінформ
Норвегія надасть додаткові 10 мільйонів крон (950 тис. євро) для безперебійної роботи проектів Ради Європи в Україні у сфері прав людини та верховенства права.

Кошти дадуть можливість реалізувати проекти РЄ у перехідний період між завершенням виконання плану дій на 2015-17 рр. та ухваленням нового плану на 2018-21 рр, заявив на прес-конференції у четвер посол Норвегії в Україні та Білорусі Уле Т. Хорпестад, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Норвегія надала гарантії додаткової підтримки у цьому році Плану дій Ради Європи для України  у розмірі 950 тис. євро для прокладення містка між попереднім і новим Планом дій Ради Європи", - сказав Хорпестад.

Він нагадав, що Норвегія є одним із найбільших донорів цього плану і вже надала 3,6 млн євро для його здійснення в Україні. Посол висловив сподівання, що новий 4-річний документ буде ухвалений Комітетом міністрів Ради Європи найближчим часом, щоб підтримати необхідні темпи програми реформ в Україні.

"Рада Європи, на нашу думку, відіграє важливу роль у процесі реформ в Україні і надає йому легітимності і значної підтримки. Норвегія буде продовжувати підтримувати зусилля України щодо здійснення реформ, але ми також очікуємо, що Україна проявить політичне лідерство та рішучість у проведенні всіх реформ", - підкреслив посол.

Голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг у свою чергу подякував уряду Норвегії за стабільну підтримку Плану дій Ради Європи для України.

"Виділення Королівством Норвегія цих коштів означає, що Рада Європи зможе продовжувати у співпраці з українським урядом реформування  тих сфер, що належать до компетенції Ради Європи , - прав людини, верховенства права та демократії", - підкреслив Енберг.

Читайте також: Рада нацбезпеки США схвалила грант у $47 мільйонів на зброю для України - ABC

План дій Ради Євпропи для України є спільною ініціативою Ради Європи та української влади. Його мета -  підтримати Україну у виконанні її статутних і специфічних зобов'язань як держави-члена Ради Європи та сприяти вирішенню фундаментальних питань у сфері прав людини та верховенства права в Україні.

Проекти, що впроваджуються в рамках Плану дій, спрямовані на підтримку наступних сфер: конституційна реформа і функціонування демократичних інституцій, судова реформа, демократичне врядування, права людини, зокрема запобігання жорсткому поводженню та боротьба з безкарністю, реформа поліції та пенітенціарна реформа, підтримка Уповноваженого ВРУ з прав людини, свобода медіа, захист меншин, антидискримінація, соціальні права та права дітей, боротьба з насильством щодо жінок та дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-