Рада має намір реформувати дипломатичну службу

Рада має намір реформувати дипломатичну службу

Укрінформ
Верховна Рада схвалила в першому читанні законопроект "Про дипломатичну службу”, що передбачає реформування служби, перегляд оплати праці, соцзабезпечення працівників дипломатичної служби.

Президентський законопроект № 7322 підтримали 230 депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Законопроект визначає особливості оплати праці посадових осіб дипломатичної служби, у тому числі під час перебування посадових осіб дипломатичної служби у розпорядженні Міністерства закордонних справ України. Зокрема, передбачається здійснення компенсаційних виплат в іноземній валюті працівникам дипломатичної служби, направленим у довготермінове відрядження.

Згідно із законопроектом, дипломати та члени їх сімей матимуть можливість отримувати невідкладну медичну допомогу або медичне страхування, що покриває невідкладну медичну допомогу, під час їхнього перебування у довготерміновому відрядженні.

Окрім того, пропонується закріпити соціальні гарантії щодо зарахування до страхового стажу часу перебування за кордоном іншого з подружжя, який не працював під час перебування за кордоном за місцем довготермінового відрядження працівника дипломатичної служби.

Читайте також: Герасимов пояснив появу законопроекту про контроль за НАБУ і САП

Проектом пропонується створити правові підстави для здобуття дошкільної та загальної середньої освіти дітьми працівників дипломатичної служби у разі перебування за місцем довготермінового відрядження батьків.

Згідно з пояснювальною запискою, реалізація положень закону, в разі його ухвалення, потребуватиме додаткових витрат із держбюджету в розмірі 62,6 млн гривень. Разом із тим, проектом закону «Про Державний бюджет України на 2018 рік» передбачено 50,9 млн гривень на зазначені цілі.

У ході обговорення законопроекту голова робочої групи з розробки даного проекту, народний депутат Борис Тарасюк зазначив, що підготовка законопроекту у співпраці з Міністерством закордонних справ була завершена влітку і «майже півроку він перебував в Адміністрації Президента». Після доопрацювання законопроекту на цьому етапі, за словами Тарасюка, з нього були вилучені положення щодо парламентського контролю, які стосуються консультацій перед призначенням Президентом глав дипломатичних представництв.

Як повідомлялося, 22 грудня буде відзначатись 100-річчя дипломатичної служби України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-